BT Sınıf Kuralları

BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ SINIFI KULLANIMINDA

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1)        BT sınıfına sıra ile girilmesine özen gösteriniz.

2)        Kendinize ayrılan bilgisayardan başkasını kullanmayınız.

3)        BT sınıfına kesinlikle hiçbir yiyecek ve içecek maddesi getirilmemeli ve tüketilmemelidir.

4)        Sağlığınız için ergonomi kurallarına uyunuz; monitöre 30 cm'den daha yakın bakmayınız.

5)        Kullandığınız bilgisayardaki her türlü arızayı anında öğretmeninize bildiriniz. Kendiniz tamir etmeye çalışmayınız. Öğretmeninizden izinsiz hiçbir parçayı  sökmeyiniz yerini değiştirmeyiniz.

6)        Bilgisayarlara öğretmeninizden izinsiz virüs kontrolünden geçmemiş yabancı disket, CD, USB bellek takmayınız.

7)        Öğretmenin bilgisi dışında Hard disk'e (sabit disk) herhangi bir dosya, program yüklemeye çalışmayınız.

8)        Elektrik panosu, switch kabini ve prizlerle oynama­yınız.

9)        Öğretmen bilgisayarı, projeksiyon cihazı, yazıcı ve tarayıcı ayarlarını kurcalamayınız.

10)      BT sınıfı dolabını ve öğretmen masasını kullanmayınız.

11)      Ahlak dışı, şiddet, kumar, alkol, sigara, uyuşturucuyu özendirici her türlü internet sitelerine girmek KESİNLİKLE yasaktır.

12)      BT sınıfında  internet yoluyla yapılan kanunlara aykırı eylemlerden öğrenci sorumludur.

13)      Bilgisayarınızı başlat menüsünden kapatınız. Açma-Kapama düğmesine basmanıza gerek yok bilgisayarınız otomatik olarak kapanacaktır.

14)      Çalışmanız bittikten sonra bilgisayarınızı ka­patınız, sandalyenizi eski konumuna getiriniz.

15)      BT sınıfında özel eşyalarınızı unutmayınız.

Yayın: 08.03.2013 - Güncelleme: 26.08.2020 22:12 - Görüntülenme: 13229