T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Şehit Hamza Yıldırım Ortaokulu

Görsel Sanatlar

Ekm

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun  97. Yılı nedeniyle, öğrencilerimizin eserlerinden oluşan "CUMHURİYET" konulu Resim Sergimiz.

 

 

Haz

Okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu resimlerden ve çalışmalardan oluşan yıl sonu resim sergisi bu yıl web sitemiz üzerinden sevenleri ile buluşuyor. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Şehit Hamza Yıldırım Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerinin II. Dönem Görsel Sanatlar dersinde yaptıkları ''Farklı Kültürlerden Örnekler'' konulu Afiş çalışmalarından bazılarını, yaşadığımız durumdan dolayı okulumuzun web sayfasında sergileyelim dedik. İyi seyirler.

May

Yıl sonu resim sergimiz Zafer Çarşısı Sanat Galerisinde sergilenmektedir.

Nis

Şehit Hamza Yıldırım Ortaokulu tarafından, Etimesgut İlçesi Okulları arasında "Türkiye´nin Tanıtımı Konulu Resim ve AfişYarışması" dünzenlenmiştir.

Mrt

Şehit Hamza Yıldırım Ortaokulu Seçmeli 7. Sınıf ve 8. Sınıf öğrencileriyle 01‑03‑2018 ve 02‑03‑2018 tarihlerinde CER MODERN Sanat Sergi Alanına düzenlenen gezide ‘’ D Grubu Yeniden, Dizelerin Renkleri ve Dokudan ‘’ sergilerini gezmekten büyük bir keyif almışlardır.

Ock

Okulumuzun "Yaşayan Okul" projesi kapsamında, düşünce eğitimi ve medya okur yazarlığı dersi öğrencileri tarafından 2017´nin son gününde 5. sınıf öğrencilerinin katılımı ile "Yeni Umutlar Etkinliği" düzenlendi. "Umutları Resmediyorum" etkinliğinin ilk basamağı olan bu etkinlikte küçük kalpler büyük umutlarını bizlerle paylaştılar.

May

 

 

Okulumuzun öğrencilerinin, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılındaki çalışmalarından oluşan, Geleneksel Yıl Sonu Resim Sergisi;  Okul Müdürü Sn. Ömer KOÇ, Md.Yrd. Sn . Mehmet ÇELİK, Görsel Sanatlar Öğretmenleri Sn. Nusret TÜZÜN, Sn. Oya ÇEÇEN ve Sn. Veysel GERÇEK tarafından açılmıştır.

22-Mayıs-2017 Pazartesi günü saat 11.00 de Optimum AVM sergi Salonunda gerçekleşen açılışta Müzik Öğretmenlerimiz Sn. Nihal KARSLI ve Sn. Emel KOÇ tarafından yetiştirilen öğrencilerimiz çok güzel bir mini Müzik Dinletisi sunmuşlardır.

Sergiye resimleri ve müzikleri ile katılan tüm öğrencilerimize, sanat sevgisiyle dolu, başarılı bir gelecek diliyoruz.  

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi etkinlikleri çerçevesinde okulumuzda "Çanakkale Geçilmez" konulu resim yarışması düzenlendi.

Ara

 

 

 

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “15 temmuz şehitleri ve demokrasi için çiziyorum” resim sergisine katıldık.

May

Okulumuz öğrencilerinden oluşan "Genç Ressamlarımızın" yıl içinde büyük emekleriyle yaratıcılıkları ile hayal güçlerini harmanlayarak ortaya koydukları eserlerden oluşan geleneksel Yılsonu Resim Sergisi 03-06-2016 tarihinde Göksu AVM alt kat sergi alanında yine öğrencilerimizden oluşan "Genç Müzisyenlerin" sunacağı mini müzik dinletisi eşliğinde açılmıştır.

Mrt

5 .Sınıfların seçtikleri manilerden yaptıkları pastel çalışmalarıdır.

Mrt

7.Sınıfların seçtikleri şehirlerin sembollerini kullanarak kuru boya ile yapılan çalışmalardır.

Şbt

2014-2015 Eğitim ve öğretim yılında Görsel Sanatlar Egzersiz faaliyetine  katılan 5. Sınıf öğrencileriyle birinci dönem çalışılmış ve sergilenmiştir.

Şbt

5.Sınıf seçmeli Görsel Sanatlar öğrencileriyle birinci dönem  çalışılan  bu konu II. Dönem sergilenecektir.