T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Şehit Hamza Yıldırım Ortaokulu

Sosyal Kültürel Etkinlikler

Ekm

24 Ekim 2019 tarihinde, gezi kulübü öğrencilerimiz olan 5-B ve 5-C sınıfından 35 öğrencimizle birlikte ilk meclis, kurtuluş savaşı müzesi, 75.yıl eğitim müzesi ve anıtkabir ziyaretlerinde bulunduk. Geziye kulüp öğretmenleri Günsu Tüzün ve Oya Çeçen rehberlik etti.

Ekm

22.10.2019 Tarihinde, okulumuz 8/D, 8/E ve 6/H sınıfı öğrencileri ile Mehmet Çelik, Zahide MEMİŞ ve Yeliz BURSALIOĞLU ÖZGÜN öğretmenlerimiz Ato Congresium'da düzenlenen kitap fuarını gezmişlerdir.

Ekm

5. ve 6. Sınıf öğrencilerimiz için 19 Kasım 2019 tarihinde günübirlik Eskişehir gezisi düzenlenecektir.

Şbt

 

OKULUN ADI  : ERYAMAN ŞEHİT HAMZA YILDIRIM ORTAOKULU

GEZİ TARİHİ : 12-13-14- NİSAN -2019

NOT                   : 8. Sınıf Öğrencilerimiz geziye katılabileceklerdir.

Ock

Öğretmenim Atatürk, Elma Şekeri Ülkesi, Dolunay Dedektifleri gibi birçok kitaba imza atan, çocukların öykülerini okumaktan büyük keyif aldığı Mavisel Yener adlı yazarımız, okulumuzda söyleşi ve imza günü düzenledi.

Ara

26 Kasım 2018 Pazartesi günü 7/A-B-C sınıfı öğrencileri ve Fen Bilimleri Öğretmeni Emel YÖRÜK rehberliğinde ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi gezisi gerçekleştirildi.

Eyl

Şehit Hamza Yıldırım Ortaokulu olarak başlattığımız "Öncülerle Söyleşi" projemizin ilk ayağında okulumuzda değerli piyanist, devlet sanatçısı Gülsin Onay'ı ağırladık.

Haz

Okulumuz öğrencileri ve müzik öğretmenlerimiz Emel KOÇ ve Nihal KARSLI tarafından hazırlanan Azeri şarkılardan oluşan geleneksel yıl sonu müzik şenliğimiz düzenlenmiştir.

May

Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası “Turizm Haftası” kutlanır.

Bu yıl Etimesgut İlçe töreni okulumuzda yapılan etkinliklerle kutlandı. Emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerimize teşekkür ederiz.

May

Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sedat SEVER´in velilerimize  yönelik, "Çocuklara Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?" konulu semineri 05/05/2018 Cumartesi saat 10.45´te okulumuz konferans salonunda yapılacaktır. Öğretmen ve velilerimiz davetlidir.

Mrt

Süleyman BELEDİOĞLU hocamızın sınav kaygısı ve motivasyonu ile ilgili veli semineri 07/04/2018 tarihinde yapıldı. Katklılarından dolayı Süleyman BELEDİOĞLU hocamıza, İsmail YOLCU hocamıza, değerli velimiz Bülent ÇOLAKOĞLU´na, okul aile birliğine ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 

Mrt

 

14 Mart, çok eski medeniyetlerde keşfedilen ünlü matematik sabiti Pi anısına özel kabul ediliyor ve kutlanıyor. Şehit Hamza Yıldırım Ortaokulu öğrencileri, 14 Mart Dünya Pi Günü´nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen Pi Günü kutlamaları çok renkli ve çok coşkulu geçti…

Mrt

ANADOLU MEDENİYETLERİ MÜZESİ GEZİSİ İLE TARİHE YOLCULUK 15.01.2018 tarihinde 6. sınıf öğrencilerimiz ile Anadolu Medeniyetleri Müzesine gezi düzenledik. Müzede sergilenen arkeolojik eserleri büyük bir ilgiyle inceleyen öğrencilerimiz, binlerce yıl önce Anadolu da yaşamış uygarlıkların günlük yaşamlarını ve kültürlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Anadolu Medeniyetleri Müzesi gezisi öğrencilerimize zengin ve keyifli bir öğrenme imkânı sundu. Ayrıca öğrencilerimizin kültürel mirasın korunup geliştirilmesinin önemini kavramalarına da büyük katkılar sağladı.

Mrt

7. Sınıflar Teknoloji ve Tasarım dersi "su, rüzgar, güneş gibi doğal kaynaklarla temiz ve sürdürülebilir enerji elde etme teknolojileri" konusu kapsamında Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne gezi düzenledik.

Şbt

Okulumuz öğretmenleri Berna Bilen, Hüseyin Çırakoğlu ve Mehmet Çelik´le birlikte 5-B, 6-D ve 6-F sınıfları Ankara Ticaret Odası Congresium da düzenlenen kitap fuarına 20 Şubat 2018 tarihinde katılmışlardır.